Toestellen
02 juni 2012 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S en S II meer dan 50 miljoen keer verkocht

Van de Samsung Galaxy S (2010) en S II (2011) zijn, zo meldt de Koreaanse fabrikant, inmiddels meer dan 50  miljoen exemplaren verkocht. Om precies te zijn meer dan 52 miljoen. Sinds de lancering vlogen 24 miljoen Galaxy S exemplaren en 28 miljoen Galaxy S II's over de toonbanken.

De pre-orders van de Galaxy S III bereikten binnen twee weken al de negen miljoen dus Samsung lijkt hard op weg naar de mijlpaal van 100 miljoen verkochte Galaxy S modellen.

In het persbericht meldt Samsung ook nog dat er inmiddels, zeven maanden na de introductie, al 7 miljoen Galaxy Note's verkocht zijn, wereldwijd. Ook dat is, zeker gezien de afmetingen van dat toestel, niet onaardig ;-)

Voor de volledigheid; de Galaxy S had 24 maanden nodig om tot het aantal van 24 miljoen verkochte exemplaren te komen. De Galaxy S II bereikte de teller van 28 miljoen na amper 13 maanden. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat de S III beide voorgangers voorbij streeft, in verkoopaantallen. Ik gok op een maand of 10 ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.