Toestellen
21 december 2010 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S al ruim 9.3 miljoen keer over de toonbanken

Op 1 november voorspelde Samsung al dat er dit jaar meer dan 10 miljoen exemplaren van de Galaxy S verkocht zouden gaan worden. Welnu, die target lijkt inderdaad gehaald te worden.

Afgelopen vrijdag waren er namelijk al meer dan 9.3 miljoen Samsung Galaxy S's verkocht en de Koreanen zijn ervan overtuigd dat ze in de resterende dagen van 2010 de 700.000 ontbrekende exemplaren ook nog wel verkocht krijgen.

Alleen in Korea ging de Galaxy S al ruim 2 miljoen keer over de toonbanken. Daarmee is het meteen de best verkopende smartphone uit de Koreaanse geschiedenis. Als de Galaxy S inderdaad de mijlpaal van 10 miljoen verkochte exemplaren bereikt dan wordt het tevens de best verkochte Android Smartphone 'aller tijden' sinds de introductie van het eerste Android toestel, de G1 in oktober 2008, op de markt kwam. Natuurlijk zijn dit soort 'records' altijd momentopnames maar 10 miljoen is en blijft natuurlijk, voor één toestel, een respectabel aantal. Zeker als dat binnen zes maanden gebeurt en er geen Apple logo op prijkt ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.