Toestellen
30 augustus 2010 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S al 1 miljoen keer over Amerikaanse toonbank

De Samsung Galaxy S is ook bij ons een van de beter verkopende (Android) Smartphones maar harde cijfers heb ik daarvan nog niet gezien.

In de VS heeft de Koreaanse fabrikant dit weekend bekendgemaakt dat er in de anderhalve maand dat het toestel daar in de winkels ligt al 1 miljoen exemplaren van over de toonbank gevlogen zijn. Geen slechte prestatie. Zeker als je dat vergelijkt met andere toestellen.

Zo had de eerste iPhone 74 dagen nodig om de '1 million sold' mijlpaal te bereiken. Voor de HTC Diamond kwam die dag pas na drie maanden en bij de Palm Centro (vooral alleen in Amerika een succes) duurde dat zelfs zes maanden.

Overigens zijn in Amerika verschillende uitvoeringen van de Samsung Galaxy S in omloop die er ook allemaal net effe iets anders uitzien dan de versie die wij kennen. Zo heet hij bij Verizon de Fascinate (1e foto hieronder), T-Mobile heeft de Vibrant (2e foto) en bij AT&T is het de Captivate (3e foto). Verizon-Fascinate TMo-Vibrant ATT-Captivate Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.