Geruchten
30 januari 2012 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S Advance is de (volgende) Galaxy S variant

Op de Philippijnen is een nieuwe Samsung Galaxy S variant opgedoken, de Galaxy S Advance. Het toestel (foto's) ziet er iets anders uit dan de originele Galaxy S uit 2010 en heeft volgens de geruchten een dual core processor (1GHz), AMOLED display en draait op Android 2.3.6 (Gingerbread).

Uiterlijk lijkt de Galaxy S Advance (GT-I9070) nog het meest op de Galaxy R, een variant op de Galaxy S II die ruim een half jaar geleden al gepresenteerd werd.

UPDATE (11u38): Vlak na de publicatie van dit gerucht stuurde Samsung het officiële persbericht (zie hieronder) waarin de Galaxy S Advance aangekondigd wordt. Het is nu dus geen gerucht meer ;-) 

De specs uit de geruchten van dit weekend blijken dus te kloppen en zoals in de reacties en het Phillippijnse gerucht ook al gespeculeerd werd heeft de Samsung Galaxy S Advance inderdaad een ietwat gebogen display a-la Galaxy Nexus. Het toestel zal ergens in het tweede kwartaal (tussen april en juni dus) beschikbaar komen en krijgt een advies verkoopprijs van €469 (zonder abonnement). Het persbericht van Samsung:

Delft, 30 januari 2012 – Samsung lanceert met de Galaxy S Advance een Android smartphone die stijl, kracht en prestaties perfect combineert. Met een dual core 1.0 GHz processor en een HSPA 14.4 Mbps connectie werkt deze stijlvolle smartphone supersnel, waardoor multi-tasken plezieriger dan ooit wordt. Wie de Samsung Galaxy S Advance verliest, hoeft zich geen zorgen te maken over de data op zijn smartphone. Via Find My Mobile kun je de data versleutelen of op afstand verwijderen. Bovendien kun je de smartphone via het web opsporen, waarmee je de kans vergroot, dat je je smartphone weer in handen krijgt.

Met een dual core 1.0 GHz processor en HSPA 14.4 Mbps connectie werkt de Galaxy S Advance heel plezierig. De gebruiksinterface reageert onmiddellijk, applicaties starten sneller op dan ooit, schermovergangen worden vloeiender, de beeldverwerking is krachtiger en internetten en downloaden gaat nóg sneller.  

Slanke smartphone straalt stijl uit
De Samsung Galaxy Advance S straalt niet alleen stijl uit, maar ligt ook prettig in de hand. Met het elegante gebogen glasdesign sluit de smartphone bovendien op natuurlijke wijze aan op de vorm van het gezicht. Het 4.0 inch Super AMOLED scherm geeft de indrukwekkende beeldkwaliteit die je verwacht van een Galaxy smartphone. Foto’s en video’s die je maakt met de 5 megapixel camera, verschijnen haarscherp en in levensechte kleuren op het scherm.

Altijd in touch met je netwerk
Je voert taken sneller en efficiënter uit met de Samsung Galaxy S Advance dankzij Android Gingerbread en Samsungs TouchWiz userinterface. Ook wordt contact onderhouden heel eenvoudig. Met Samsung Hubs en de ChatOn service ben je altijd in touch met je netwerk. Via ChatOn breng je al jouw contacten in één community samen, waarbij gebruik gemaakt wordt van telefoonnummers in plaats van gebruikersnamen en wachtwoorden. Zo kun je heel eenvoudig berichten versturen, met meerdere mensen tegelijkertijd gesprekken voeren en content delen, zoals foto’s, video’s, contacten en afspraken. 

Vind je verloren telefoon terug
Wie zijn telefoon verliest, hoeft zich geen zorgen te maken over data die in verkeerde handen valt. Find My Mobile, een uniek systeem voor verloren telefoons, zorgt ervoor dat je de data op je smartphone kunt versleutelen bij verlies van je Samsung Galaxy S Advance. Ook kun je de data op afstand verwijderen en je verloren smartphone via het web opsporen.

De Samsung Galaxy S Advance is vanaf het tweede kwartaal beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van € 469,- incl. BTW.

Eerder bericht:
De Galaxy S Advance heeft echter een iets kleiner display (4 inch ipv. 4.2 inch), dat dus verder een AMOLED variant is (de Galaxy R had een Super LCD scherm). Verder heeft de Galaxy S Advance een 1500 mAh accu en een 5 megapixel camera. Meer details zijn nog niet bekend. Het prijskaartje zou rond de 407 Euro liggen. Hieronder staan nog enkele kiekjes van de Galaxy S Advance en twee lange hands on video's van het toestel. De blaffende honden op de achtergrond moet je maar even negeren ;-))

http://www.youtube.com/watch?v=jQXVv6j0FYEhttp://www.youtube.com/watch?v=Js_tKyE0nzU

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.