Geruchten
27 juli 2010 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Q op komst?

Afbeeldingen en officiele berichten zijn er nog niet, maar volgens deze geruchten komt Samsung binnenkort met nog een Android Smartphone uit de Galaxy familie op de proppen, de Samsung Galaxy Q.

Kijkend naar het lijstje met specs kan ik concluderen dat de Galaxy Q een 'mini' versie lijkt te worden van de Galaxy S Pro, een toestel dat overigens ook nog steeds niet officieel aangekondigd is.

De Galaxy Q heeft namelijk een relatief klein, 3 inch, touchscreen super AMOLED display, Android 2.2 OS en een fysiek qwerty toetsenbord. Dat klinkt veelbelovend.

De vraag is echter hoe het qwerty toetsenbord en het toestel zelf vormgegeven zullen worden. Een 3 inch display én een qwerty toetsenbord in een toestel dat 120mm hoog en 68mm breed is (ongeveer even hoog en iets breder dan de huidige Galaxy S)? Dan zou je al snel denken aan een slide-out qwerty toetsenbord. Echter, de specs spreken ook van een toestel dat slechts 9.25mm dun is. Dat lijkt te dun voor een touchscreen toestel met slide-out qwerty toetsenbord. Het kan natuurlijk ook een candybar (a la Blackberry of Nokia E72) model worden. Maar in dat geval is een 3 inch display wel weer erg groot. Kortom, ik ben benieuwd naar de eerste kiekjes van de Galaxy Q.

Het feit dat de Samsung Galaxy Q bij de release (als de geruchten kloppen natuurlijk) al direct voorzien zal zijn van Android 2.2 (Froyo) betekent waarschijnlijk dat dit toestel op z'n vroegst pas in september of oktober in de winkels zal liggen.

Andere specs uit het lijstje:
- 1 GHz Hummingbird processor
- Quad-band GSM en tri-band UMTS / HSDPA support
- 8 megapixel camera met LED flits en HD video opname functie
- 1.3 megapixel front cam
- Bluetooth 3.0
- WiFi
- (A)-GPS
- microUSB
- mini HDMI
- 16GB intern geheugen
- MicroSD geheugenkaart optie (max 32GB)
- 1500 mAh accu
- Afmetingen: 120 x 68 x 9.25 mm (hxbxd)
- Gewicht: 108 gram

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.