Toestellen
31 oktober 2012 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Premier ziet het daglicht in de Oekraïne

Samsung heeft vandaag de Galaxy Premier officieel gepresenteerd. Het toestel zal volgende maand (november) voor het eerst het daglicht zien in de Oekraïne.

De Samsung Galaxy Premier was al enkele keren opgedoken in geruchten, met foto's, en de specs die daarin genoemd werden blijken ook te kloppen. Het toestel heeft een 4.65 inch Super AMOLED HD (1280 x 720) scherm, een 8 megapixel camera met full HD video opname, 8 of 16GB intern geheugen (afhankelijk van de uitvoering) 3G+ (HSPA) support en Android 4.1. Jelly Bean.

Over de processor wordt in de officiele berichten nog niets gemeld maar waarschijnlijk is het een 1.5GHz TI OMAP processor. Een 1.9 megapixel front camera, WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, NFC en een microSD geheugenkaart optie zijn de andere noemenswaardige specs. De accu heeft een capaciteit van 2100 mAh.

Zoals alle Samsung Androids heeft de Galaxy Premier ook de TouchWiz UI aan boord, compleet met Pop Up Play, S Voice, Smart Stay, Direct Call, Best Photo en S Beam.De Galaxy Premier zal in de Oekraïne een adviesprijskaartje van ca. 523 Euro (5555 Oekraïnse Grivna).

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.