Toestellen
04 april 2013 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Pocket Neo en Galaxy Star; voor de kids

Samsung heeft maar weer eens twee nieuwe Galaxy toestellen onthuld. De Koreaanse fabrikant wil met de Galaxy Pocket Neo en de Galaxy Star vooral bellende (en WhatsApp'ende) kinderen bedienen. Ze denken dat het uitbrengen van goedkope, kleine toestellen de juiste zet is. Over de prijs en (Nederlandse) beschikbaarheid is op dit moment nog niets bekend gemaakt.

Qua specificaties zijn het geen hoogvliegers maar wel behoorlijk compleet uitgerust. De aanwezigheid van Android 4.1 Jelly Bean is ook het vermelden waard. Verder zullen hbeide toestellen zowel in een single als duo sim variant beschikbaar komen, afhankelijk van de landen waar ze verkocht worden.

De Samsung Galaxy Pocket Neo heeft een 850MHz processor terwijl de Galaxy Star een 1GHz rekenchip aan boord heeft. Beide toestellen zijn uitgerust met 4GB geheugen, een microSD geheugenkaart optie (max. 32GB), 3 inch QVGA scherm, 512MB RAM, een 2 megapixel camera, 1200 mAh accu, Bluetooth 4.0, WiFi, A-GPS en een FM Radio met RDS. Niet slecht voor kleine, goedkope smartphones, toch? Nu nog afwachten wat op de priijskaartjes komt te staan en of Samsung deze toestellen ook in Nederland gaat uitbrengen.

De Galaxy Star: Galaxy-Star-a Galaxy-Star-b

De Galaxy Pocket Neo: Galaxy-Pocket-NEo-a Galaxy-Pocket-NEo-b

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.