Geruchten
22 september 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Note vanaf november in Engeland te koop

Toen Samsung op de IFA de Galaxy Note presenteerde werd daarbij gezegd dat het toestel, in Nederland, op z'n vroegst eind december of in januari beschikbaar zou komen.

Het Engelse Clove heeft op haar blog nu geschreven dat het toestel, die het midden houdt tussen een grote smartphone en een kleine tablet, daar vanaf november al in de winkels zal liggen. Het toestel dook overigens enkele weken geleden al op in de webwinkel van Clove, als pre-order. Toen werd echter nog geen verwachte leverdatum genoemd.

Het exacte prijskaartje van de Samsung Galaxy Note is nog niet bekend maar volgens Clove gaat die rond de 600 Pond (ca 680 Euro) kosten (inclusief BTW). Ik vraag mij echter vooral af of de gemiddelde smartphone en/of tablet gebruiker wel warm zal lopen voor een toestel met een 5.3 inch display. Zoals gezegd lijkt dat een beetje aan de grote kant voor een smartphone terwijl het voor een tablet net te klein is, volgens mij. Wat vinden jullie, heeft de Galaxy Note een kans op (Nederlands) succes?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.