Geruchten
17 januari 2013 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Note III; 6.3 inch en octa core processor?

De 5.55 inch Samsung Galaxy Note II (foto) is, na de lancering van de Huawei Ascend Mate met zijn 6.1 inch scherm niet meer de 'grootste' smartphone (of phablet). De Chinese fabrikant pakte die titel af van de Koreanen.

Hoog tijd dus voor de Koreaanse geruchtenmolen om wat specs van de Galaxy Note III te 'lekken' die, als hij er komt, rond de IFA wel weer gelanceerd zal worden. Volgens de Korea Times zou de volgende generatie van de Galaxy Note phablet voorzien worden van een 6.3 inch scherm en Samsung's eigen gloednieuwe octa core Exynos 5 processor.

Als de geruchten kloppen, en daarover valt natuurlijk nog weinig zinnigs te zeggen, dan zou het een flinke stap vooruit zijn voor Samsung. Niet zo zeer qua schermgrootte, maar wel voor wat betreft de processor. De 'gelekte' specs waren overigens 'verstopt' in een bericht over Samsung's zoektocht naar Chinese klanten voor haar processoren. De fabrikant zou daarvoor met name hopen op een overeenkomst met ZTE en Huawei. Die laatste maakt ook haar eigen high-end processoren dus het is nog maar de vraag of Huawei interesse heeft in de Samsung onderdelen.

Bron (Koreaans), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.