Geruchten
20 juni 2012 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Note II met nóg groter scherm komt in oktober

Over de opvolger van de Samsung Galaxy Note is al eens gespeculeerd. Ook door mij, afgaande op een tip die ik in januari ontving. De volgende generatie van de 'phablet' zou in Q4 op de markt komen, werd toen gezegd. Onlangs dook nog een gerucht op waarin iets meer genoemd werd over de opvolger van de Galaxy Note, compleet met een mockup (afbeelding hiernaast).

Welnu, er is een nieuw gerucht waarin gesproken wordt over de Galaxy Note II die in oktober op de markt zou moeten komen. Dat toestel krijgt, als de berichten kloppen, een nóg groter display dan de 5.3 inch van zijn voorganger. Bovendien zou dat display van onbreekbaar glas gemaakt zijn.

Dat laatste is bij een smartphone met een dergelijk groot scherm geen overbodige luxe, maar ik ben wel benieuwd hoe 'onbreekbaar' dat, zogenaamde, UBP (unbreakable pane) display zal blijken te zijn. Volgens de bron van deze nieuwe geruchten is het de voorloper van de eerste flexibele displays die op komst zijn. Overigens wordt nu niet gezegd hoe groot het display van de Galaxy Note II zou worden. 5.6, 5.9 of misschien wel 6.1 inch? Wie het weet, mag het zeggen ;-) De eerdere geruchten spraken over een 5.5 inch scherm.

Behalve het grotere display wordt ook gespeculeerd over een betere (meer uithoudingsvermogen) accu, een quad core processor en Android Jelly Bean (5.0). We zullen het wel zien. De eerste Galaxy Note werd rondom de IFA in Berlijn gepresenteerd. Het zou zo maar kunnen dat Samsung die gelegenheid ook nu weer aangrijpt om de Galaxy Note II te onthullen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.