Geruchten
28 augustus 2012 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Note II krijgt 1.4GHz quad core processor

De Samsung Galaxy Note II wordt morgenavond (woensdag 29 augustus) in Berlijn onthuld. Er zijn al veel geruchten met (photoshop)kiekjes en enkele specs opgedoken in de verschillende geruchtenmolens.

De meest rescente speculaties spreken van een 1.4GHz Exynos 4412 quad core processor en Android 4.1.1 (Jelly Bean). Deze specs zijn afkomstig uit een Koreaanse krant waarin ook weer de specs genoemd worden die eerder al eens opdoken.

Volgens de Koreaanse krant wordt de Galaxy Note II (GT-N7100) dus ook een Android smartphone, of phablet zoals Samsung hem zelf noemt, met een 5.5 inch display met een resolutie van 1280 x 720 pixels, zowel 3G (HSPA) als LTE  (4G) support, 16 of 32 GB intern geheugen. De camera zou volgens de Koreaanse bron echter een 8 megapixel model worden en niet de 12 megapixel versie uit eerdere geruchten. Enfin, we zullen het wel zien, woensdag. Hieronder nog een screenshot van de Koreaanse specs:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.