Toestellen
02 november 2012 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Note II; drie miljoen na ruim één maand

De Samsung Galaxy Note II is in de eerste 37 dagen na de lancering al drie miljoen keer over de toonbanken gevlogen. Dat heeft Samsung vandaag bekend gemaakt. Letwel, het Koreaanse persbericht spreekt over 'bevoorraad' dus dit aantal is inclusief de voorraden die nog bij providers en distribiteurs op de planken liggen.

Drie miljoen is hoe dan ook een behoorlijk aantal voor een smartphone met die afmetingen (5.55 inch), en adviesprijs (€ 699).

Ter vergelijk; de eerste versie van de Galaxy Note had, eind vorig jaar, ongeveer twee maanden nodig om de mijlplaal van één miljoen verscheepte exemplaren te behalen. Daarmee heeft de Galaxy Note II het succes van zijn voorganger dus fors overtroffen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.