Toestellen
01 september 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Note heeft een 5.3 inch display

Wie dacht dat een 5 inch display voor een smartphone te groot zou zijn moet straks maar eens even met de nieuwe Galaxy Note gaan spelen. Deze heeft namelijk een 5.3 inch HD (Super AMOLED) Display en werd door de Koreaanse fabrikant vanochtend in Berlijn officieel gelanceerd.

Behalve het grote scherm wordt de Galaxy Note standaard ook voorzien van een S Pen. Een soort smartphone of tablet stylus zoals we de ook al zagen bij de HTC Flyer.

Verder wordt de Samsung Galaxy Note uitgerust met een 1.4 GHz dual core processor, HSPA+ support en is hij al voorbereid voor Lte (4G) netwerken. Een toestel met een dergelijk groot, en dus stroomverslindend, display moet natuurlijk ook een fatsoenlijke accu hebben. De Galaxy Note heeft er een van 2500mAh dus dat klinkt op zicht al prima. Andere noemenswaardige specs zijn: een 8 megapixel camera, Android 2.3 (Gingerbread), 1GB RAM, 8 GB geheugen en natuurlijk zijn ook de 'normale' zaken als WiFi, GPS en Bluetooth aanwezig.

Net als de Galaxy Tab 7.7 zal ook de Galaxy Note in de loop van het vierde kwartaal in de winkels gaan verschijnen. De prijs is (helaas) nog niet bekend.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.