Toestellen
03 oktober 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Note dit jaar nog naar Nederland

Vandaag heeft Samsung in de UK definitief bevestigd dat de Galaxy Note vanaf medio november (de 17e) daar in de winkels zal liggen.

Tijdens de IFA, bij de presentatie van de Galaxy Note, gaf Samsung Nederland aan dat het toestel hier mogelijk pas in 2012 op de markt ging verschijnen. Welnu, dat is nu dus ook veranderd.

Een exacte datum is er nog niet maar volgens Samsung Mobile hier in Nederland zal de Note zeker nog dit jaar ook bij ons te koop zijn. Op mijn vraag of de Engelse bekendmaking gevolgen heeft voor de Nederlandse lancering kreeg ik het volgende antwoord: "Nee, planning NL staat nog niet 100% vast, maar zeker dit jaar". Kort daarna gevolgd door de mededeling dat Nederland, hoogstwaarschijnlijk, ook al in november aan de beurt is.

Nu nog maar afwachten wie er zit te wachten op een Smartphone / Tablet van 5.3 inch ;-) Dat is behoorlijk groot voor een smartphone en ietwat aan de kleine kant voor een tablet. Enfin, de specs, zoals eerder ook al eens gemeld, zijn verder wel OK en up to date: een 1.4 GHz dual core processor, HSPA+ support, Lte (4G) voorbereid, een 8 megapixel camera, Android 2.3 (Gingerbread), 1GB RAM, 8 GB geheugen en natuurlijk zijn ook de 'normale' zaken als WiFi, GPS en Bluetooth.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.