Geruchten
30 januari 2013 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Note 8.0 krijgt een gepeperd prijskaartje

Het is nog een gerucht maar als we deze Oostenrijkse bronnen mogen geloven dan krijgt de Samsung Galaxy Note 8.0 een behoorlijk gepeperd prijskaartje. Deze tablet zal vermoedelijk in Barcelona door de Koreaanse fabrikant onthuld worden.

De Oostenrijkse geruchten spreken over een prijskaartje van 450 tot 480 Euro voor de 16GB variant en de 32GB Galaxy Note 8.0 zou tussen de 490 en 550 Euro gaan kosten. De bedragen zouden gespot zijn in prijslijsten van retailers. 

Voor een 8 inch tablet is dat niet bepaald goedkoop te noemen. Zelfs niet in vergelijking met de iPad Mini die ongeveer dezelfde afmetingen heeft. Wat de bron van het gerucht wel nog meldt is het feit dat deze prijsindicatie voor de 3G modellen van de Galaxy Note 8.0 zouden gelden. In hetzelde bericht wordt overigens ook gemeld dat de tablet vanaf 19 februari al in de Oostenrijkse winkels zou liggen. Dat is dus een week voor het MWC. Enfin, vooralsnog zijn het geruchten dus een korrel zout is wel weer van toepassing ;-)

Bron (Duits)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.