Tablets
03 augustus 2012 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Note 10.1 binnen 'n paar dagen in de winkels?

De Samsung Galaxy Note 10.1 werd in Barcelona, eind februari, al gepresenteerd aan de wereld. Sindsdien is deze tablet echter nog niet in de winkels opgedoken.

Bij een Amerikaanse webshop is de Galaxy Note 10.1 deze week ineens opgedoken met een verwachte leverdatum van 3 augustus (vandaag dus) en ook een Nederlandse tabletwinkel meldt dat het toestel naar verwachting 'deze week' nog beschikbaar zal komen (zie afbeelding hieronder).

De prijs van de (losse) Samsung Galaxy Note 10.1 in Nederland is 599 euro, aldus de webshop van Tabletcenter. In hoeverre deze informatie klopt valt te bezien. Nieuwe toestellen worden vaak ruim van tevoren al in webshops opgenomen. Samsung heeft nog niet gereageerd op mijn vraag omtrent de (Nederlandse) beschikbaarheid van de Galaxy Note 10.1. Aanstaande maandag heeft de fabrikant wel een persmeeting gepland staan hier in Nederland. Wellicht dat ik dan meer te horen krijg.

De reden dat de winkellancering zo lang op zich laat wachten heeft alles te maken met het feit dat enkele maanden geleden bekend werd dat het apparaat nog voor de release al wat technische veranderingen zou ondergaan. Zo zou onder andere de stylus in de tablet weggewerkt worden, de dual core processor vervangen worden door een quad core versie en het interne werkgeheugen niet 1 maar 2GB gaan bedragen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.