Nieuws
24 juli 2012 - Redactie MobileCowboys

Samsung Galaxy Note 10.1: 2GB RAM en SMS-mogelijkheden

Eerder dit jaar schreven wij over de Samsung Galaxy Note 10.1, die toen in Barcelona werd gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Destijds werd deze tablet gepresenteerd met een dualcore processor en een 'losse S Pen. Vervolgens kwam de tablet naar buiten met een quadcore processor en een gleufje waarin de S Pen opgeborgen kan worden. Gisteren verscheen er nog meer informatie over deze tablet: zo zal er 2GB RAM aanwezig zijn en er is ook een mogelijkheid om te kunnen sms-en.

Het is voor het eerst dat een mobiel apparaat zoveel intern geheugen krijgt. De unboxing is afkomstig van de Koreaanse website The Brave Post, die het wel vaker bij het rechte eind heeft. Naast alle nieuwe details zijn ook alle bekende details terug te vinden , zoals het aantal megapixels van de front en backcamera, de grootte van de batterij, full HD, GPS/Glonass en natuurlijk een 1,4 Ghz dual-core processor. Over de sms-functie is nog weinig bekend, maar vermoedelijk zal de Note in verbinding staan met je eigen telefoon zodat het sms-en eigelijk via de telefoon gaat.

De belangrijkste vraag is natuurlijk of het gaat om de internationale versie of om een regionale versie. Wat we eerder zagen bij de Samsung Galaxy S III, is dat de Japanse versie van dit toestel de beschikking had over 2GB RAM, terwijl de internationale versie het met minder moet doen. Op papier zou dit de snelste tablet zijn, maar het is natuurlijk ook interessant of consumenten wel belangstelling hebben voor zo'n krachtpatser die vermoedelijk een hoog prijskaartje zal hebben. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl