Geruchten
28 september 2012 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Music (DUOS) gespot

Samsung heeft in de afgelopen jaren al enkele keren een 'specifieke' muziektelefoon te lanceren. Echt succesvol zijn die toestellen tot nu toe nog niet geweest. De Beat DJ en Beat Disc waren de twee laatste voorbeelden hiervan.

Online is nu een afbeelding uitgelekt van een nieuwe muziektelefoon van de Koreaanse fabrikant. Dat zou de Samsung Galaxy Music moeten worden, als de geruchten kloppen.

Het wordt, kijkend naar de gelekte specs, een low- of mid range smartphone. Gesproken wordt over een relatief klein, 3 inch, QVGA touchscreen display, een 3 megapixel camera, Android 4.0 (ICS), een 850 MHz processor met 512 MB RAM en 4GB intern geheugen plus de mogelijkheid om dit uit te breiden met een microSD kaartje. Verder zou de Galaxy Music ook WiFi, Bluetooth en zelfs GPS aan boord hebben. Ow, en het wordt waarschijnlijk een DUOS toestel, met dual SIM support dus.

Op de gelekte foto is ook te zien dat links en rechts naast het scherm relatief grote speakers zitten. Geen overbodige luxe voor een muziektelefoon. Nu nog hopen dat de geluidskwaliteit ook navenant beter is dan die van de gemiddelde smartphone speakers. Eerst maar eens afwachten of dit toestel ook echt bestaat en of hij dan überhaupt naar Europa (en Nederland) komt.

Galaxy-Music-DUOS-2 Galaxy-Music-DUOS-1 Galaxy-Music-DUOS-3

Bron en Bron (foto 3)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.