Toestellen
18 december 2012 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Grand ziet het daglicht

Samsung heeft vandaag een nieuwe smartphone met een 5 inch display gepresenteerd. De Samsung Galaxy Grand is natuurlijk niet de eerste smartphone (of phablet) van de Koreaanse fabrikant met een 5(+) inch scherm.

De Galaxy Grand lijkt bedoeld voor de kleinere beurzen, of kopers die gewoon niet zoveel willen uitgeven voor een grote smartphone ;-) De specs zijn namelijk een beetje minder 'high-end' dan die van, bijvoorbeeld, de Galaxy SIII of Galaxy Note II.

De Samsung Galaxy Grand moet het doen met een 1.2Ghz dual core processor met 1GB RAM, een 5 inch WVGA scherm, Android 4.1.2 (Jelly Bean(, 8GB geheugen met de mogelijkheid om dat uit te breiden (microSD) tot maximaal 72GB, WiFi, quad band GSM met UMTS en HSPA support, A-GPS en Bluetooth 4.0. Zie ook de specsheet hieronder. 

De Galaxy Grand zal zowel in een single als dual SIM versie beschikbaar komen. Het dual SIM model zal als eerste uitgerold worden. Of het toestel ook naar Nederland komt (in dual- danwel single SIM variant) is op dit moment nog niet bekend. Hetzelfde geldt voor de prijs.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.