Geruchten
29 december 2014 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Grand Max en Galaxy A5 in Koreaans magazine De Galaxy A7 was al eerder gespot, maar de Galaxy Grand Max is nieuw

Samsung is al een tijdje bezig met het doorvoeren van veranderingen in haar smartphone portfolio. De Galaxy S6 wordt van 'nul' opnieuw ontwikkeld en de fabrikant heeft met de Galaxy Alpha, A3 en A5 een duidelijke nieuwe design richting gekozen. Maar dat veranderen niet makkelijk is blijkt wel als je kijkt naar de twee toestellen die vandaag opdoken in een Koreaans magazine.

De eerste is eentje die eerder al eens te zien was; de Galaxy A7 zou namelijk de grootste telg van de Galaxy A-Series moeten worden. Tot op de dag van vandaag is die echter nog niet officieel gepresenteerd. Hoe dan ook, de Galaxy A7 past prima in Samsung's nieuwe smartphone strategie; beter design en meer mid range modellen. Dat is namelijk waar de markt om vraagt; mooie toestellen voor een betaalbare prijs.

Over die specs gesproken; die staan er ook bij. Een 5.2 inch Full HD Super AMOLED scherm, 1.5 GHz octa core processor met 2GB RAM, 16GB intern geheugen, microSD optie, 13 megapixel camera, 5 megapixel front cam, 4G support, WiFI, Bluetooth, GPS een 2500 mAh accu en Android 4.4.4 zijn allemaal van de partij.

En dan de Galaxy Grand Max. Alleen de naam straalt al het 'oude Samsung' uit. En dat wordt, kijkend naar het design, echt niet beter. De randen rondom het toestel hebben weer verdacht veel weg van de 'blikken' accenten die we nog kennen van de Galaxy S4 en S3.

Qua specs is de Galaxy Grand Max een duidelijke middenmoter. Hij heeft een 1.2 GHz quad core processor met 1.5GB RAM, 16 GB intern geheugen met microSD optie, een 5.2 inch HD (1280 x 720) TFT display, 13 megapixel camera, 5 megapixel front cam, een 2500 mAh accu en Android 4.4.4

Bron: Sammobile

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.