Toestellen
01 december 2013 - Nichal Joosse

Samsung Galaxy Grand Lite uitgelekt: goedkope phablet

Samsung werkt hard aan een uitbreiding van de huidige phablet-lijn. Naast de bekende Note-phablets kunnen we in de toekomst ook de Galaxy Grand 2 en de Galaxy Grand Lite verwachten. Dit meldt SamMobile aan de hand van uitgelekte informatie. Niet alle informatie lijkt zeker te zijn, maar wel weet de website zeker dat het toestel begin 2014 onthuld zal worden. De kans lijkt groot dat het apparaat gepresenteerd zal worden tijdens het Mobile World Congress, eind februari. 

De Galaxy Grand Lite zou een combinatie moeten gaan worden tussen de Galaxy Grand en de Galaxy Grand 2: het toestel heeft een 5-inch WVGA-scherm, 1,2 Ghz quad-core processor, 1GB RAM, 8GB intern opslaggeheugen met een microSD-uitgang en een 2100 mAh batterij. De enige twee dingen die verschillen, zijn de camera en de Android-versie. Het toestel zou een 5 megapixel-camera moeten krijgen aan de achterkant en een standaard VGA-camera aan de voorkant.

Het tweede verschil is dat het toestel waarschijnlijk zal gaan draaien op Android 4.2 Jelly Bean, maar de verwachting is dat het toestel verkocht zal worden met Android 4.3. Verder zou het toestel dual sim moeten gaan krijgen, aangezien de Galaxy Grand dit ook heeft. Dual sim is in landen als India en China ontzettend populair. Voorlopig is het in ieder geval een gerucht en dus is nog niet alles zeker. 

Over de auteur: Nichal Joosse