Geruchten
25 oktober 2014 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Golden2; een clamshell Android, gespot Als het aan Samsung ligt dan maakt de clamshell een comeback

Samsung heeft in Azië al een clamshell Android in de winkels liggen; de Galaxy Golden. Een bijzonder flip phone met twee schermen zodat je het toestel zowel in open- als dichtgeklapte toestand gewoon kunt gebruiken. Wanneer je hem open klapt dan heb je ook de beschikking over een 'ouderwets' numeriek toetsenbord.

Het lijkt er op dat de Koreaanse fabrikant aan een opvolger werkt; de Galaxy Golden 2. Onderstaande afbeelding toont dat toestel en diverse specs. Helaas lijkt de kans zeer groot dat ook deze bijzondere Android clamshell buiten Azië nooit uitgebracht gaat worden. Jammer? Of niet?

De Galaxy Golden was een relatieve middenmoter, maar als de specs van zijn opvolger kloppen, dan wordt dat wel een high end toestel. Hij zou onder andere voorzien worden van twee 4.6 inch Super Amoled WXGA displays (1280 x 768 pixels), een 2.5GHz quad core Snapdragon 801 processor met 2GB RAM en Android 4.4.4 KitKat. Aan de achterzijde zit een 16 megapixel camera die ook 4K video kan opnemen en aan de voorzijde prijkt een 2 megapixel selfie cam. Geheel in lijn met de Aziatische markt heeft de Galaxy Golden 2 ook een dual sim optie.

De eerste Galaxy Golden:

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.