Toestellen
15 augustus 2009 - Ron Smeets

Samsung Galaxy gepresenteerd

Het is zover. Medio September krijgen de Nederlandse Android liefhebbers voor het eerst sinds de introductie van het nieuwe Smartphone besturingssysteem de mogelijkheid om uit meerdere toestellen te kiezen dan alleen HTC ;-) Samsung heeft vrijdag namelijk de GT-I7500 Galaxy gepresenteerd. Het toestel gaat, los, 549 Euro kosten.

Tijdens hetzelfde event waarbij ook de Pixon12 gepresenteerd werd kon de verzamelde pers de Samsung Galaxy uitgebreid proberen en gelukkig kreeg iedereen ook een testexemplaar mee naar huis. Binnenkort zullen jullie mijn eerste bevindingen en review dus hier kunnen lezen. De Samsung Galaxy zal in Nederland alleen in het wit verkrijgbaar zijn. Ons review exemplaar is echter een zwart model.

Een van de meest interessante features van de Galaxy is zonder enige twijfel de integratie van de Augmented Realty Browser Layar . Samsung noemt dit Optic Internet. Zelf zeggen ze hierover: "Voor wie onderweg op zoek is naar de dichtstbijzijnde bioscoop, geldautomaat of restaurant biedt de Samsung Galaxy uitkomst. Deze smartphone met Optic Internet legt een digitale laag over het camerabeeld van de telefoon. Layar is gebaseerd op location based services en maakt gebruik van de camera, GPS en het kompas van de Samsung Galaxy. Als je rondkijkt door de lens, zie je real-time de bezinestations in de buurt in beeld, de populaire spots van Hyves en de huizen die op Funda te koop staan. Als je vervolgens inzoomt op een woning, verschijnt een foto en de verkoopprijs op het scherm. Verder staan exclusief op de Samsung Galaxy de Layars van IENS, Buienradar en Samsung Search by ilocal."

Opvallend is verder dat de Samsung Galaxy het eerste Android toestel wordt dat uitgerust zal zijn met een camera MET flits. OK, het is niet meer dan een LED-versie, maar toch.

De specs:
- Quad-band GSM
- Dual-band HSPA (7.2Mbps)
- 3.2 inch HVGA touchscreen display (320x480)
- 5 MP camera met LED flitser
- Multimedia speler
- 3.5 inch audio aansluiting
- WiFi
- Bluetooth 2.0
- 8GB intern geheugen
- microSD geheugenkaart optie (max. 32GB)
- 1500mAh accu
Afmetingen: 115x56x11.9mm

Samsung-Galaxy-Back De achterkant van de Galaxy is hoogglans zwart en dus zeer gevoelig voor 'vingervlekken' ;-)

Samsung-Galaxy-%28i7500%29 Zo zal de Samsung Galaxy er dus bij ons uit gaan zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.