Accessoires
19 september 2013 - Nichal Joosse

Samsung Galaxy Gear smartwatch water- en stofbestendig

Volgens de ontwerper van de Samsung Galaxy Gear smartwatch, Pranav Mistry, zal de smartwatch grotendeels water- en stofbestendig worden. De Galaxy Gear krijgt een IP55-certificaat, wat simpelweg inhoudt dat de smartwatch niet volledig beschermd is tegen stof, maar dat het horloge wel goed overweg kan met stof. Het is echter niet aan te raden om te gaan zwemmen met je smartwatch, maar tijdens het afwassen zou het horloge het wel kunnen overleven. 

De Samsung Galaxy S4 Active is echter nog beter bestand tegen stof en water, aangezien dit toestel een IP67-certificering heeft meegekregen. Deze certificering houdt in dat het toestel nagenoeg immuun is voor stof en dat het toestel het nog wel langer vol kan houden in het water. Maar ook met dit toestel zou ik niet het zwembad induiken, want als het misgaat, wil ik natuurlijk niet aansprakelijk worden gesteld :-).

Bij de Ingress Protection (IP)-certificering staat het eerste cijfer voor de mate waarin een product bestendig is tegen het binnendringen van stof, waarbij de waardering van 6 de beste bescherming zou moeten bieden. Het tweede cijfer staat voor de mate waarin een product bestand is tegen vocht en water. Hierbij is het getal 9 de hoogste classificering. 

Over de auteur: Nichal Joosse