Toestellen
27 september 2013 - Nichal Joosse

Samsung: 'Galaxy Gear mist iets bijzonders qua design'

Je vindt het geweldig of je vindt het niks. De Samsung Galaxy Gear-smartwatch is iets aparts. Het is een uniek apparaat dat de concurrentie achter zich laat, maar voor het design lopen de meeste mensen niet echt warm. Iets wat ook Samsung erkent tijdens het persevenement na de lancering van de Galaxy Gear: 'We weten dat de Galaxy Gear iets bijzonders mist. Door meer investeringen te gaan doen in de interface en gebruikservaring wordt Samsung beter op het gebied van klanttevredenheid.'

Een vrij rare uitspraak eigenlijk. Want waarom zou je een product lanceren terwijl je nu al weet dat er iets mist aan het product? Nadat het definitieve design van de Samsung Galaxy Gear bekend werd gemaakt, lieten veel mensen al weten dat ze het apparaat helemaal niks vonden. Daarnaast heb je ook nog de prijs die door nagenoeg iedereen als vervelend wordt ervaren: 299 euro is best wel veel voor een horloge.

Ook zegt Samsung nu al dat ze voor het ontwerpen van de Galaxy Gear 2 al experts hebben ingehuurd die het design zouden moeten verbeteren. De hoge kosten verklaren ze door het onderzoek en de ontwikkeling van het apparaat. De prijzen zouden verlaagd kunnen worden op het moment dat er meerdere smartwatches beschikbaar komen.  

Over de auteur: Nichal Joosse