Toestellen
17 februari 2014 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Core; 4G toestel met vriendelijker prijsje

De goedkope Galaxy Core van Samsung heeft er sinds vandaag een 4G broertje bij. De Galaxy Core 4G. Behalve de 4G ondersteuning heeft de nieuwe Galaxy Core ook een iets groter scherm en specs die meer passen bij smartphones anno 2014.

Denk daarbij aan een 4.5 inch scherm (was 4.3), een nieuw model 1.2 GHz dual core processor, Bluetooth 4.0 en een accu met meer capaciteit (2100 mAh). 

Volgens de Koreaanse fabrikant zal de Galaxy Core 4G binnenkort al in verschillende Europese landen op de markt komen. Wanneer Nederland aan de beurt is wordt nog niet gemeld. Hetzelfde geldt voor het prijskaartje. Maar omdat het een betaalbare 4G smartphone wordt denk ik aan een adviesprijs van rond de 230 Euro. Hieronder wat foto's van het toestel en de specificaties die Samsung op dit moment gepubliceerd heeft.

Galaxy-Core-4G-Front Galaxy-Core-4G-BAck

Network LTE Cat4
Processor 1.2GHz Dual core
Display 4.5 inch qHD PLS TFT
OS Android 4.2.2 (Jelly Bean Plus)
Camera

Main(Rear): 5MP rear-facing camera Automatic Focus w/ LED Flash

Sub(Front): VGA camera

Video

MPEG4, H.263, H.264, Sorenson SparkVC-1, VP 8, MP43, WMV7/8

Recording/Playback: 1080p @ 30fps

Audio MP3, AAC, AAC+, eAAC+, AMR, WB-AMR, WMA, FLAC, Vorbis (OGG), PCM, G.711, FM Radio, 3.5mm Ear Jack
Google Mobile Services Google+, GTalk, Google Maps*
Connectivity WiFib/g/n, WiFi-Direct, DLNA, Bluetooth® 4.0, USB 2.0, NFC
Memory

1GB RAM + 8GB Internal Memory, microSD up to 64GB

*User memory space may be less than the total memory space due to system files. User memory may differ by region, carrier, and supporting language, and may change after software upgrade.

GPS A-GPS + GLONASS
Dimension 132.9 x 66.3 x 9.8 mm
Battery 2,100 mAH
Services & Features

Samsung Apps, Samsung ChatON, Samsung Kies

Easy Mode, Easy Text (Swiftkey), Motion UI

S Voice, S Translator, S Travel

Bron: Samsung Tomorrow

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.