Accessoires
01 december 2012 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Camera nu ook in Nederland

De tijdens de IFA gepresenteerde Samsung Galaxy Camera is vanaf gisteren ook in Nederland te koop. Het zal mij benieuwen hoe populair die wordt. Over het algemeen vliegen alle 'Galaxy' producten van de Koreaanse fabrikant als warme broodjes over de toonbanken. Of dat met de Galaxy Camera ook het geval zal zijn? Daar ben ik nog niet zo zeker van.

Het toestel is een zogenaamde hybide digitale camera. Geen 'gewone' digitale camera maar ook geen volwaardige spiegelreflex. Uniek is natuurlijk wel het feit dat de Galaxy Camera voorzien is van Android 4.1 (jelly Bean) en een simkaart optie voor 3G verbinding zodat je gemaakte foto's ook onderweg direct, zonder tussenkomst van een PC of Laptop (of WiFi verbinding) kunt versturen of posten op je Sociale Netwerken.

De eersrte ervaringen met de Galaxy Camera waren overigens wisselend. De connectivity werd geprezen maar de kwaliteit van de foto's werd zeker niet door iedereen als hoogstaand bestempeld. Zelf heb ik hem nog niet uitgebreid kunnen testen dus ik kan er nog niets over zeggen.

De Samsung Galaxy Camera heeft een 16 megapixel BSI CMOS sensor met 21 x optische zoom en een HD Super Clear LCD scherm van 4.8 inch. Standaard heeft hij 8GB geheugen voor de opslag van foto's maar je kunt dat middels een microSD kaart nog uitbreiden met maximaal 64GB. De camera kan ook filmen in full HD (1080p). Voor de 'snelheid' van het gebruik heeft Samsung hem een 1.5 GHz quad core processor met 1GB RAM gegeven.

Samsung gaat de Galaxy Camera in Nederland verkopen voor 499 euro (adviesprijs). De eerste weken geldt een introductieaanbod waarbij je 100 euro retour krijgt na aanschaf en gratis mobiel (3G) internet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.