Accessoires
09 januari 2014 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Camera 2 heeft geen simkaart meer

De Koreaanse mobiele wereldmarktleider heeft, zoals ze zelf een week geleden al meldde, in Las Vegas de tweede versie van de Galaxy Camera gelanceerd. Het meest in het oog springende verschil tussen de Galaxy Camera 2 en zijn voorganger is het feit dat er nu geen simkaart (voor 3G/4G verbinding) meer in het toestel zit. Daarmee lijkt het dus in eerste instantie een opvolger te zijn van de goedkopere WiFi only versie die Samsung eind februari nog lanceerde.

Voor het versturen van foto's kun je nu naast NFC en WiFi ook gebruik maken van Mobile Link. Daarmee kun je gemaakte foto's direct naar je smartphone sturen. Een soort van WiFi-direct verbinding.

De Galaxy Camera 2 is ook weer voorzien van Android, versie 4.3 dit keer. Verder heeft hij dezelfde beeldsensor als zijn voorganger (16.3 Megapixel) en ook weer 21x optische zoom. Verbeterd zijn de processor (nu een 1.6 GHz quadcore Cortex A9) en het werkgeheugen (2 ipv 1 GB). Ook het ingoebouwde opslaggeheugen is verdubbeld naar 8GB. Natuurlijk kun je dat ook nog verder uitbreiden met een micorSD kaartje (max. 64 GB). Tot slot is ook de accu met 2000 mAh een stuk 'groter' dan die van de eerste Galaxy Camera.

Laten we hopen dat de verdere doorontwikkeling van de camera ervoor zorgt dat de nieuwe versie de naam 'Camera' wel met trots mag dragen. De eerste Galaxy Camera blonk toch vooral uit door de zeer wisselvallige prestaties van de camera zelf. Helaas spreken het feit dat dezelfde camerasensor gebruikt is daar niet meteen voor, maar bij de eerste Galaxy Camera lag een deel van de oorzaak voor het slecht presteren zeker ook bij de software. Eerst maar eens gaan testen dus ;-)

De Galaxy Camera 2 is vanaf februari te koop voor een adviesprijs van 429 euro. Hij wordt in zwart en wit leverbaar. Nog wat specs en features op een rijtje:

- De GALAXY Camera 2 is uitgerust met Wi-Fi en NFC. Zo gaat het delen snel en makkelijk.
- Met de ‘Tag & Go’ feature maak je eenvoudig contact met NFC-smartphones en -devices. Houd de smartphone en de camera tegen elkaar aan en ze zijn automatisch gelinkt.
- Met Photo Beam deel je direct je zojuist gemaakte foto of zelfs meerdere foto’s naar de met Tag & Go gelinkte smartphone.
- Alle voordelen van het Android platform, makkelijk in gebruik dus geen handleiding meer nodig en beschikking over meer dan 800.000 Apps.
- Lange batterijduur (2000mAh), dus geen angst dat je straks zonder stroom zit.
- De 16M BSI CMOS Sensor zorgt voor rijke kleuren en scherpe details, daar kan geen smartphone tegenop.
- Met de 21x Optical Zoom kom je dichtbij door afstand te houden - een droom voor veel fotografen.
- De 2.0 GB of RAM zorgt voor hoge snelheid. Alle intuïtieve features staan direct voor je klaar.
- De pre-loaded Dropbox app zorgt voor 50GB cloud storage. Geen angst dat je geheugencapaciteit opraakt.
- Met Mobile Link selecteer je beelden die je naar je smartphone wilt sturen.
- Met Remote Viewfinder bedien je je camera met je smartphone. Je kunt dus ergens anders gaan staan en zo foto’s maken. Dat biedt leuke mogelijkheden.
- Maak je gebruik van Smart Mode, dan kies je uit 28 voorgeprogrammeerde opties om het beste uit een bepaalde setting te halen.
- De Smart Mode Suggest functioneert als je assistent en herkent de setting (licht, omgeving, etc) en kiest automatisch de beste oplossing.
- Multi Motion Video helpt bij het maken van filmpjes, (tot 8x) versnelt of vertraagt

Galaxy%20Camera%202%202 Galaxy%20Camera%202%20B%201 Galaxy%20Camera%202%20B%206

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.