Toestellen
19 juli 2010 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Beam nu in Singaporese winkels

Nadat enkele weken geleden al duidelijk werd dat de Samsung Beam die in Barcelona gepresenteerd werd bij ons niet in de winkels te zien zal zijn volgde kort daarop het bericht dat de Galaxy Beam, een nieuwe Samsung met projector, binnenkort in Singapore op de markt zou gaan komen.

Welnu, die dag is afgelopen weekend dus aangebroken. De Singaporese Samsung Galaxy Beam is onder andere voorzien van een 3.7 inch Super AMOLED display met WVGA resolutie (480x800), een 720MHz processor, 8MP camera, WiFi, GPS, microSD geheugenkaart gleuf (max 32GB), Android 2.1 en de eerdergenoemde ingebouwde projector.

Opvallend is dat de TI OMAP3440 processor op 10% lagere kloksnelheid draait dan dat die aankan. Volgens Samsung is dat om het uithoudingsvermogen van de accu te verbeteren. Tja, een beetje extra power kun je natuurlijk wel gebruiken bij een toestel met een ingebouwde projector. Die lamp slurpt immers al genoeg stroom ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.