Geruchten
11 augustus 2014 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Alpha wederom gespot

De Samsung Galaxy Alpha is al meerdere keren gespot. Bijna een week geleden verscheen het toestel zelfs even in volle glorie, met prijskaartje, online op een Engelse site.

Nu zijn een nieuwe foto van het toestel, deze keer met alle specs, en een (lokaal) prijskaartje, in Brazilië opgedoken. Ow, en in Rusland was het nog onaangekondigde toestel al te zien als 'sponsor' van een zell event. Foutje van het lokale marketing buro van de Koreanen wellicht.

Volgens deze geruchten zou de Samsung Galaxy Alpha in Brazilië 2399 Reaal gaan kosten. Met de huidige wisselkoers zo'n 785 Euro. Dat lijkt mij wat erg overdreven voor een dergelijk toestel. Eerder werd in Engeland al een prijskaartje van 549 pond, 688 Euro, gespot. Ook dat is aan de veel te dure kant, als het klopt.

Een overzicht van alle specs die in onderstaande foto van de Galaxy Alpha vermeld staan:
- 4.7 inch Super AMOLED display (1080 x 720 pixels)
- 12 megapixel camera
- 2.1 megapixel front cam
- Octacore Exynos processor (4 x 1.8Ghz en 4 x 1.3GHz)
- 2GB RAM
- 32GB Intern geheugen (geen mircoSD optie)
- 1860 mAh accu
- Vingerafdruk scanner
- Android 4.4
- 4G LTE support
- Bluetooth 4.0, A-GPS, GLONASS
- Hartslagmeter
- Nano SIMkaart 

De Russische Galaxy Alpha 'reclame':

Galaxy-Alpha-Rusland-c Galaxy-Alpha-Rusland-b Galaxy-Alpha-Rusland-a

Via, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.