Geruchten
04 augustus 2014 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Alpha wederom gekiekt

Al maanden gonst het van de geruchten over een betere, andere, nieuwere, versie van de Samsung Galaxy S5. De fabrikant zelf zegt er weinig tot niets over, maar de afgelopen periode zijn berichten over de Galaxy Prime, Galaxy F of Galaxy Alpha blijven opduiken.

Het lijkt er nu op dat de Galaxy Aplha daadwerkelijk binnenkort gepresenteerd gaat worden, als deze geruchten kloppen natuurlijk. Vandaag doken diverse nieuwe kiekjes op van dat toestel in een witte uitvoering. 

Daarop is wederom te zien dat Samsung bij dit toestel gekozen lijkt te hebben voor een fraaiere metalen behuizing, maar of ook de achterzijde van metaal is, zoals eerdere geruchten meldden, is niet helemaal zeker te zeggen. Sterker nog, op de foto van de achterzijde is linksboven duidelijk te een 'inkeping' te zien weaarmee de achterzijde verwijderd kan worden. Dat maakt de kans dat die volledig van metaal is mijnsinziens een stuk onwaarschijnlijker.

De Galaxy Alpha zou overigens geen 'betere' versie van de Galaxy S5 worden maar een model dat qua specs tussen de S5 en de S5 Mini in gepositioneerd wordt. Gesproken wordt over een 4.7 (of 4.8) inch Super AMOLED display met HD (720p) resolutie, een octacore Exynos 5433 processor met 2GB RAM, een 13 megapixel camera, Android 4.4.4 en 32GB intern geheugen, maar dan wel zonder microSD optie.

De kiekjes:

Galaxy-Alpha-Rumor-Wit-a Galaxy-Alpha-Rumor-Wit-b Galaxy-Alpha-Rumor-Wit-c Galaxy-Alpha-Rumor-Wit-d Galaxy-Alpha-Rumor-Wit-e

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.