Toestellen
26 januari 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Ace, Gio en Mini gepresenteerd

Samsung heeft vandaag haar Galaxy toestelfamilie uitgebreid met maar liefst drie nieuwe telgen, de Samsung Galaxy Ace, de Galaxy Gio en de Galaxy Mini (van links naar rechts op de afbeelding hiernaast).

Het zijn drie mid-range modellen die tussen februari (Galaxy Ace en Galaxy Mini) en april (Galaxy Gio) in de Nederlandse winkels gaan verschijnen.

Algemeen

De drie nieuwe Galaxy modellen hebben, los van de uiterlijke kenmerken het een en ander gemeen. Zo worden ze allemaal standaard voorzien van Amdroid 2.2, quad-band GSM met UMTS/HSDPA support, een 3.5mm audio aansluiting, microSD geheugenkaart gleuf, Stereo FM Radio met RDS, Samsung Social Hub app, De Samsung TouchWiz UI, Quicktype tekstinvoer van Swype, A-GPS, WiFi, Bluetooth 2.1 en een multimedia speler.

De verschillen zitten hem bij de drie vooral in de displays, camera's, processoren, afmetingen, in mindere mate het design maar toch vooral de prijs. De Samsung Galaxy Ace heeft een 3.5 inch HVGA TFT touchscreen display, een 5 megapixel auto focus camera met LED flitser, 800MHz processor en is wat vierkanter vormgegeven dan de overige twee. De Samsung Galaxy Gio moet het doen met een 3.2 inch HCGA TFT touchscreen display, een 3 megapixel camera met auto focus en LED flitser en, ik neem aan, dezelfde 800 MHz processor. De Samsung Galaxy Mini, tot slot, heeft een 3.14 inch QVGA TFT touchscreen display, een 3 megapixel fixed focus camera zonder flitser en een 600Mhz processor. De volledige specs kun je op de volgende pagina zien. Daar staan ook nog wat meer foto's van de drie toestellen.

De Samsung Galaxy Ace gaat 349 Euro kosten, de Galaxy Gio krijgt een prijskaartje van 249 Euro en de Galaxy Mini wordt met 199 Euro de goedkoopste van de drie.

Online werd overigens ook de Samsung Galaxy Fit nog onthuld (aka Galaxy Suit in eerdere geruchten), maar die zal, zo heb ik vab Samsung Nederland begrepen. niet bij ons in de winkels verschijnen. Voor de volledigheid toch nog even wat specs van dat toestel en twee foto's (helemaal onderaan deze pagina). De Samung Galaxy Fit wordt voorzien van een 3.3 inch QVGA TFT touchscreen display,  een 5 megapixel auto focus camera zonder flits, quad-band GSM met UMTS/HADPA support, WiFi, A-GPS, Bluetooth, Android 2.2 met TouchWiz UI en een 600MHz processor.

De Samsung Galaxy Ace: Samsung-Galaxy-Ace-Front-a

De Samsung Galaxy Gio: Samsung-Galaxy-Gio-Front-a

De Samsung Galaxy Mini: Samsung-Galaxy-Mini-Front-a

De Samsung Galaxy Fit (die dus niet naar Nederland zal komen): Samsung-Galaxy-Fit-Front Samsung-Galaxy-Fit-Back

Specs en foto's

De Samsung Galaxy Ace: Samsung-Galaxy-Ace-Front-b Samsung-Galaxy-Ace-Back-a Samsung-Galaxy-Ace-Side-a Samsung-Galaxy-Ace-Front-Back-a

De Samsung Galaxy Gio: Samsung-Galaxy-Gio-Front-b Samsung-Galaxy-Gio-Back-a Samsung-Galaxy-Gio-Side-a

De Samsung Galaxy Mini: Samsung-Galaxy-Mini-Front-b Samsung-Galaxy-Mini-Back-a Samsung-Galaxy-Mini-Side-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.