Nieuws
02 september 2011 - Ron Smeets

Samsung gaat WebOS nooit overnemen

Na de 'dood' van WebOS ging even het gerucht rond dat Samsung van plan zou zijn het smartphone besturingssysteem van HP over te nemen om het nieuw leven in te blazen.

Die geruchten waren al niet echt aannemelijk, maar nu heeft de hoogste baas van Samsung zelf ook letterlijk gezegd dat een overname van WebOS door Samsung nooit overwogen is.

It’s not right that acquiring an operating system is becoming a fashion. Samsung, which has its own mobile operating system called Bada, is working to boost its software capability harder than people outside think.”, aldus CEO Choi Gee Sung.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.