Nieuws
14 januari 2019 - Luc Meijs

Samsung gaat de strijd aan in het budgetsegment Samsung M serie is Koreaans antwoord op budgettoestellen van onder meer Honor en Xiaomi

Samsung presenteert eind januari een drietal toestellen, vooralsnog alleen in India: de Samsung Galaxy M10, M20 en M30. Het gerucht gaat dat deze smartphones de bestaande J reeks zullen vervangen als budgettoestellen. De prijzen van deze toestellen zijn nog wel het meest interessant, deze worden verkocht voor omgerekend 120 to 250 euro (afhankelijk van model en uitvoering). De officiële namen voor de toestellen zijn nog niet bekend echter is het wel zeker dat de M10 het instapmodel zal worden met de M20 als mid ranger en de M30 als model met de beste specificaties.
 
Gericht op jongeren
 
Volgens het hoofd van de Samsung mobiele divisie in India zijn de toestellen gericht op millennial consumenten in India met de M10 als absolute instapper. Toestellen met een grote accu, behoorlijk wat opslag en werkgeheugen, degelijke processoren en een dual of triple camera setup. Het hoofddoel van deze toestellen is de concurrentie aangaan met andere fabrikanten die dit segment momenteel domineren. Binnen dit prijssegment krijg je momenteel meer waar voor je geld bij merken als Xiaomi en Honor. Samsung ziet eindelijk in dat ze hier ook een slag kunnen slaan, mits ze natuurlijk ‘’bang for bucks’’ kunnen leveren. Dit soort smartphones zullen enkel aanslaan als ze gelijk opgaan met de concurrentie of net een special feature meer hebben voor hetzelfde of minder geld.
 
Tech specs
 
De Samsung Galaxy M serie heeft volgens geruchten de volgende specificaties:
 

Van de Samsung Galaxy M30 zijn vooralsnog de minste specificaties bekend, de release van dit laatste model is naar verwachting ook iets later dan die van de M10 en M20. Alle varianten van de M serie beschikken over een vingerafdrukscanner en over een zo goed als bezelloos design dankzij de Infinity display’s. De M30 is het enige toestel in deze serie met USB C en vermoedelijk een variant van fast charging. Samsung zoekt duidelijk de concurrentie op met merken als Huawei, Honor en Xiaomi. Deze fabrikanten hebben al een aantal interessante toestellen rond deze prijs zoals de P Smart 2019 van Hauwei, de Honor 10 Lite en de de recent aangekondigde Xiaomi Redmi Note 7.
 
De toestellen zullen eind deze maand door de Koreaanse fabrikant aangekondigd worden voor de Indiase smartphonemarkt. Een release voor de Nederlandse markt is nog niet vastgelegd echter bevestigt GalaxyClub dat de toestellen in verschillende Europese markten zullen worden uitgebracht zoals Engeland, Frankrijk en Duitsland. Een toekomstige release in Nederland is hierdoor zeer waarschijnlijk.