Nieuws
08 februari 2006 - Ron Smeets

Samsung gaat Chinese namakers zelf aanpakken

De hoeveelheid Chinese namaak GSM's die klakkeloos de stijl en vorm van populaire Samsung modellen kopieren is de afgelopen maanden tot recordhoogte gestegen dus is deze actie van Samsung er eentje die onvermijdelijk was.

Hoewel de meeste Chinese neppers aan de illegale kant van de markt opereren en dus moeilijk te traceren, laat staan vervolgen, zijn, gaat Samsung in ieder geval de juridische strijd aan met die bedrijven die wel legitiem opereren, maar toch ook kopieren.

Het gaat dan met name om producenten als Tatung en DNet die met hun TC809 en DG212 toestellen hebben geproduceerd die toch wel erg veel lijken op Samsung's D508.

Mocht het in deze uiteindelijk tot een rechtzaak komen, dan zullen andere grote toestelmakers zoals Motorola en Nokia de voortgang daarvan op de voet volgen en, indien Samsung succes boekt, ongetwijfeld zelf ook actie gaan ondernemen.Gerelateerde links:
Chinese namaak GSM's
Koreanen in gevecht met Chinese namaak
Fake duurder dan origineel ?!
GiNO888 of Samsung B360?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.