Nieuws
31 augustus 2012 - Ron Smeets

"Samsung gaat achter Apple's LTE apparaten aan"

De Korea Times meldt dat Samsung een nieuwe patentzaak voorbereid tegen Apple. Op het moment dat de Amerikaanse fabrikant haar iPhone met LTE support (4G) presenteert dan staan de Samsung juristen al in de startblokken om Apple aan te klagen wegens schending van een (of meerdere) LTE patenten die Samsung in bezit heeft, aldus de Korea Times.

Bijzonder is wel dat Apple natuurlijk al een LTE versie van de iPad op de markt heeft waar de Koreanen nog niet tegen geprocedeerd hebben. Wellicht dat Samsung dus wacht op de komst van de eerste LTE iPhone. 

Mochten de Koreanen er dan inderdaad in slagen om de iPhone 5 uit de winkels te houden in bepaalde landen, dan zou dat Apple natuurlijk goed raken. Maar ja, dit soort zaken loopt doorgaans maanden voordat duidelijk wordt wie aan het langste eind trekt. Oh nee, wacht, dat is natuurlijk vooraf al bekend: de advocaten en juristen spinnen het meeste garen bij dit soort zaken. Kortom, de ruzie tussen Apple en Samsung lijkt nog lang niet voorbij. Zucht...

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.