Toestellen
31 mei 2008 - Ron Smeets

Samsung G810 Navi gepresenteerd

Gisteren presenteerde Samsung ten overstaan van enkele genodigde journalisten twee nieuwe toestellen die al eerder, al dan niet in het geruchtencircuit, te zien waren, de G810 Navi en de F480 TouchWiz.

De G810 heeft veel weg van de G800 maar deze 'upgrade' wordt door Samsung in de markt gezet als de Navigatie versie ervan. Standaard wordt het toestel dan ook uitgerust met de software en kaarten van Route66.

Speciaal voor deze gelegenheid organiseerde de fabrikant voor de aanwezige journalisten een 'Navigatie Rally' met prachtige Old Timers rondom de Loosdrechtse plassen. Ondergetekende had het geluk dat hij plaats kon nemen achter het stuur van een Vanden Plas uit 1953 (foto helemaal onderaan). Hard werken (1800 kilo, geen stuurbekrachtiging) maar wel een genot om mee te mogen maken.

Enfin, tijdens deze Old Timer Rally moesten we met behulp van de G810 onze weg vinden naar een zevental plekken rondom Oud-Loosdrecht. Het navigeren met de G810 werkte redelijk goed. De positiebepaling nam ca. 30 seconden in beslag (twee keer geprobeerd), het schermpje was goed leesbaar en ook het volume van de aanwijzingen was redelijk. Mocht je overigens een autoradio hebben met een 3.5mm audio ingang, dan kun je het geluid van de G810 ook via de luidsprekers laten weerklinken.

De nauwkeurigheid van de kaarten viel enigszins tegen. Van de zeven lokatie's kwam in drie gevallen de ligging niet overeen met de plek die Route66 aangaf als eindbestemming. En dan heb ik het over afwijkingen van enkele honderden meters.

De bediening van de Route66 applicatie (zoals het zoeken naar POI's en invoeren van adressen) vond ik persoonlijk ook minder soepel gaan, maar dan moet ik wel eerlijk bekennen dat dit voor mij de eerste ervaring met Route66 was. Dus hierover zal ik pas over enkele weken een definitief oordeel kunnen vormen. Dat lezen jullie dan wel in de review.

Verder kan ik over de G810 nog niet meer vertellen dan hetgeen ik in Barcelona al schreef. Hij is relatief dik maar ziet er beter uit dan G800.

Het is de bedoeling dat G810 binnen enkele weken in de winkels zal liggen. De (advies)prijs bedraagt 555 Euro inclusief BTW, zonder abonnement.Gerelateerde links:
Samsung G810 moet de N96 gaan 'bestrijden'
Samsung MWC primeur: de Symbian based G810
Nieuwe Samsung Ultra Series met 5MP camera
Nokia's multimedia en navigatie car kit
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.