Nieuws
13 september 2007 - Ron Smeets

Samsung F700 (nog) belangrijker dan de iPhone

Dat is althans wat je mag concluderen uit de berichten die Vodafone deze dagen verspreid over hun nieuwste vlaggenschip in de Smartphone collectie voor de feestdagen.

De Telco is er namelijk in geslaagd de Samsung Ultra Smart F700, die in Februari al op 3GSM te zien was, exclusief voor het Vodafone merk binnen te halen. Het toestel zal nog voor de Kerst in de winkels liggen en men verwacht dat het een doorslaand succes zal worden.

Een van de hoge pieten bij Vodafone, Jens Schulte-Bokum, zegt zelfs letterlijk dat bepaalde features die de F700 wel heeft ten opzichte van de iPhone (zoals 3G support) van cruciaal belang zijn voor een multimedia device en dat het ‘toestel uit Cupertino’ daar dus een steek laat vallen.

Gezien het feit dat zeer binnenkort de iPhone ook aangekondigd zal worden als een ‘Vodafone Only’ toestel, in diverse landen, lijkt mij dat een gewaagde uitspraak voor iemand met een Vodafone pet op. Tenzij hij natuurlijk weet dat de Vodafone versie van de iPhone hier in Europa wél voorzien zal zijn van UMTS/3G support.Gerelateerde links:
Samsung Ultra F700 met groot display en slide-out keyboard
3GSM filmpjes van de Nokia E90, LG Prada en meer. . .
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.