Toestellen
01 juni 2008 - Ron Smeets

Samsung F480 TouchWiz ook gepresenteerd

Afgelopen vrijdag presenteerde Samsung niet alleen de G810 Navi maar ook de reeds veelbesproken F480 TouchWiz (en dus toch niet 'Tocco').

Zonder de F480 te willen vergelijken met dat toestel van Apple is de TouchWiz een full-touchscreen model (2.8 inch, QVGA) zonder fysiek keyboard. Bij de bediening kun je kiezen uit twee verschillende menu's: De Standaard Samsung indeling (foto 2) of een zogenaamd 'Widget menu' (foto 3) dat je naar eigen wens kunt indelen met de voor jou belangrijkste of meest gebruikte functies.

Opvallend is verder de aanwezigheid van een 5 megapixel camera met functies als gezichtsherkenning en 'Smile Shot' waarbij de camera de foto pas neemt als de persoon in kwestie lacht'. Vooral die laatste functie is leuk.

Verder is de F480 TouchWiz met zijn compacte vormgeving niet veel groter dan een credit card (foto 4) en slechts 11.6mm 'dik'.

De belangrijkste overige specs omvatten onder andere HSDPA support, 240 MB intern geheugen, een microSD geheugenkaart optie (max. 8GB), Multimedia speler, Bluetooth, USB (beiden 2.0) en een ingebouwde FM Radio.

De Samsung F480 TouchWiz ligt vanaf deze week (2 Juni) in de winkels en heeft een adviesprijs van 499 Euro (incl. BTW, excl. abbo).

Foto 2:

Foto 3:

Foto 4:

Overige foto'sGerelateerde links:
Samsung G810 Navi gepresenteerd
Samsung F480 verder door het leven als de 'Tocco'
Samsung F480 'TouchWiz' over enkele weken te koop
Videopreview van Samsung's TouchWiz user interface
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.