Toestellen
14 oktober 2008 - Ron Smeets

Samsung F480 + 2e SIM = D980

Gisteren schreef ik nog dat Samsung eigenlijk de enige grote toestel fabrikant is die zich serieus bezig houdt met het ontwikkelen van zogenaamde Dual-SIM mobieltjes.

Welnu, na de D880 en de P240 hebben de Koreanen nu de D980 onthuld. Een blik op deze nieuwe dual-sim GSM verraadt meteen waarom ik voor bovenstaande titel gekozen heb. Het toestel lijkt immers als twee druppels water op de F480 Touchwiz die vlak voor de zomer in de winkels verscheen.

Qua specs is de D980 ook nagenoeg identiek aan de F480 Touchwiz. De enige concessie die Samsung heeft moeten doen voor het inbouwen van de tweede GSM chip is het ontbreken van 3G support. Verder is de D980 ook iets (ca. 4mm) dikker dan de F480.

Andere specs zijn:
- 2.6 inch Touchscreen QVGA display
- TouchWiz UI
- 5 megapixel camera met LED flits en autofocus
- FM Radio
- microSD geheugenkaart optie
- 117 gram
- 97.5x55x16mm (hxbxd)

Helaas zullen we de D980 voorlopig niet bij ons in de winkels mogen verwachten want vooralsnog is het toestel alleen bedoeld voor de Russische markt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.