Toestellen
27 december 2006 - Ron Smeets

Samsung F300 review: leuk maar onhandig

Dat is zo ongeveer de conclusie van de reviewers bij Mobile Review die de onlangs in Hong Kong geintroduceerde F300 Ultra Music Series GSM onder handen genomen hebben.

Het toestel valt natuurlijk vooral op door zijn twee 'gezichten'. Aan de ene kant is het een GSM met miniscuul display en als je het toestel omdraait heb je een muziekspeler met bijbehorende bedieningstoetsen en een relatief groot display. Daarnaast heeft de F300 ook nog plaats voor een 2MP camera, microSD geheugenkaart en USB aansluiting. Ondanks dit alles is de F300 niet veel groter dan een (diagonaal gemeten) credit card!

Het feit dat Samsung gekozen heeft voor een toestel waarbij de functionaliteiten gescheiden worden door de GSM twee voorkanten te geven heeft, zo blijkt uit de review, meer na- dan voordelen. Zeker gezien de geringe afmetingen van het toestelletje.

Het intypen van een SMS aan de 'GSM-zijde' gaat bijzonder moeizaam en de kwaliteit van de muziekspeler valt nogal tegen, zo concludeert Mobile Review.

Behalve de uitgebreide review met veel foto's heeft Mobile Review ook enkele korte video-impressies van het toestel gemaakt: het toestel zelf, de bediening van de telefoonkant en de bediening van de muziekzijde.Gerelateerde links:
Ultradunne multimedia toestellen van Samsung
Samsung i600: Ultra Series 3G Smartphone met HSDPA
LG KE320 credit card Chocolate GSM geintroduceerd
Ultradun DMB toestel van Samsung
Nu ook UMTS versie van de Samsung Ultra Edition
Samsung introduceert drie Ultra(platte) toestellen
De creditcard GSM van Samsung
Bellen met je credit card
Samsung's credit card GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.