Nieuws
10 juli 2012 - Ron Smeets

Samsung: "Externe hittebron oorzaak 'brand' in Galaxy S III"

Een paar weken geleden het bericht, met kiekjes, op van een Samsung Galaxy S III die, zo liet de eigenaar weten, in een carkit 'uitbrandde'. Samsung was er als de kippen bij om het probleem, dat tot op de dag van vandaag in ieder geval een incident lijkt te zijn geweest, te onderzoeken.

Welnu, nadat de onafhankelijke Fire Investigations UK (FIUK) het toestel plus enkele nieuwe exemplaren van Samsung zelf aan wat tests onderworpen heeft blijkt dus dat de oorzaak van de uitgbrande Galaxy S III niet in het toestel zelf gezocht moet worden. Volgens de FIUK was het een externe warmtebron die de schade veroorzaakte.

Het lijkt er dus op dat de carkit, of de stroomvoorziening van de auto in kwestie, niet helemaal jofel waren. Hoe dan ook, we hoeven ons dus niet druk te maken dat de Galaxy S III, wanneer de originele Samsung lader (en accessoires) gebruikt worden, zomaar ineens kan uitbranden ;-). De complete verklaring van Samsung en de FIUK:

Samsung contracted Fire Investigations UK (FIUK), an independent third-party organization, to determine the exact cause of the damage inflicted on a GALAXY S III unit, which had allegedly been affected by heat. Samsung provided FIUK with a number of GALAXY S III units, including the damaged unit, for testing purposes. Following the investigation, FIUK released a summary, which stated, “The energy source responsible for generating the heat has been determined as external to the device,” and “the device was not responsible for the cause of the fire". We remain committed to providing safe products with high quality for our customers.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.