Geruchten
27 december 2014 - Ron Smeets

Samsung experimenteert met gekleurde, metalen, smartphone behuizing Maar overduidelijk (nog) niet voor de Galaxy S6

In China zijn twee kiekjes opgedoken waarop Samsung onderdelen te zien zijn waaruit afgeleid kan worden dat de Koreaanse fabrikant experimenteert met gekleurde, metalen, behuizingen voor toekomstige smartphones. Uiteraard kan niet bevestigd worden of deze foto's echt zijn, maar als dat wel zo is, dan is het een bijzonder experiment.

Gespeculeerd wordt zelfs dat dit mogelijk de behuizing van de Galaxy S6 zou zijn, maar kijkend naar de relatief brede randen aan de zijkanten van het scherm durf ik wel met nagenoeg 100% zekerheid te beweren dat dit zeker niet de Galaxy S6 behuizing is. Als Samsung al een gele smartphone gaat onthullen (en wellicht nog meer kleuren) dan zal dat, aan de hand van deze behuizing, een mid-range model worden. Dat is bovendien het segment waar op dit moment voor de meeste fabrikanten de winst, qua verkoopcijfers, te halen is. Steeds meer consumenten zijn op zoek naar betaalbare smartphones in de prijsklasse tot ca 400 Euro.

Nee, dit zijn dus zeker geen onderdelen van de Galaxy S6. De kans is veel groter dat ze van de SM-G430 zijn, de mid range 5.5 inch phablet waar vlak voor de Kerst enkele specs van opdoklen.

Bij Samsung Mobile is dit jaar lichte paniek uitgebroken na tegenvallende verkoopcijfers en verdampende winsten. De Koreanen zullen (snel) met iets nieuws op de proppen moeten komen om niet nog verder weg te zakken. Het verlies wordt met name geleden in het high-end segment met dalende verkoopcijfers voor de Galaxy S5. Eerder werd al bekend dat voor de ontwikkeling van de Galaxy S6 een nieuwe weg, ofwel Project Zero, ingeslagen is en natuurlijk zagen we ook al nieuwe, metalen, design accenten in de Galaxy Alpha en de nieuwe Galaxy Note 4. Om nog maar te zwijgen van de experimenten met gebogen schermen zoals bij de Galaxy Note Edge. Kortom, ze zijn zich er terdege van bewust dat het anders moet, daar bij Samsung.

Bron afbeelding (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.