Nieuws
26 december 2014 - Ron Smeets

Samsung Experience Store Londen sluit na amper acht maanden de deuren Volgende tegenslag in een tegenvallend jaar voor de Koreaanse mobiele wereldmarktleider

Amper acht maanden na de opening in april heeft Samsung de deuren van haar grootste Experience Store in Londen (Westfield Stratford Mall) alweer gesloten. En daarvoor heeft de fabrikant niet eens gewacht tot de Kerstinkopen, traditioneel de beste week van het jaar, voorbij waren. Op 23 december is de winkel grotendeels al ontmanteld, zo blijkt uit onderstaande foto en 'dienstmededeling' op de voordeur.

Een volgende tegenslag voor de Koreaanse mobiele wereldmarktleider in een tegenvallend jaar. De verkopen van de Galaxy S5 vielen zwaar tegen, alhoewel veel concurrenten voor die aantallen een gat in de ozonlaag zouden springen. Maar bij Samsung zorgden de dalende verkoopcijfers ook ervoor dat zo'n 60% van de winst verdampte.

De daling is dus ook bij Samsung nu ingezet. Doorgaans is dat in de mobiele wereld geen goed teken. Kijk maar naar Motorola, HTC en Nokia. Allemaal merken die na een langere periode waarbij succes op succes gestapeld werd in een mum van tijd van het hoogste podium verdwenen. Niet dat ik verwacht dat de Koreaanse teloorgang het pad en de snelheid van die van Nokia volgt hoor. Daarvoor is Samsung namelijk te groot en strijden ze op te veel fronten. Maar ze zullen er zeker niet gerust op zijn, daar in Seoul. Hoe je het ook wendt of keert, 2015 wordt een eerste jaar van de waarheid voor Samsung waarin veel vragen beantwoord moeten worden.

Hoe zal de Galaxy S6 (aka Project Zero) worden ontvangen? Worden de toestellen van onze nieuwe design richting (de Galaxy Alpha's) een succes? Moeten we nog meer winkels sluiten? Kunnen we de concurrentie in het mid-range segment het hoofd bieden nu de high-end verkopen dalen? Allemaal vragen waar de Samsung Mobile bobo's, ontwikkelaars en marketiers zich ongetwijfeld al geruime tijd het hoofd over breken.

Bron (Twitter), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.