Toestellen
27 juni 2016 - Ron Smeets

Samsung en Huawei verwachten deze zomer minder smartphones te verkopen Targets van beide fabrikanten met 10 tot 20% naar beneden bijgesteld

Volgens bronnen die bekend zijn met de bestellingen van smartphone onderdelen hebben Samsung en Huawei de verkoopdoelen van hun high-end smartphones voor het derde kwartaal van dit jaar flink naar beneden bijgesteld. Gesproken wordt over een verlaging van de verwachte verkoopaantallen met 10 tot 20%. De belangrijkste reden daarvoor zou gezocht moeten worden in een algemeen dalende vraag naar de duurdere toestellen.

Samsung verwachtte deze zomer (Q3 2016) aanvankelijk 28 tot 30 miljoen Galaxy S7 (Edge) exemplaren te kunnen verschepen. Als deze nieuwe informatie uit Azië klopt dan worden dat er dus zo'n 3 tot 6 miljoen minder. Hetzelfde geldt voor Huawei, zij het in iets kleinere aantallen. De Chinese fabrikant ging eerst uit van 14 tot 15 miljoen Huawei P9 toestellen. Dat zouden er dan dus tussen de 1.4 en 3 miljoen minder worden. Huawei zou inmiddels ook de verwachte verkoopaantallen voor heel 2016 naar beneden bijgesteld hebben, van 140 naar 120 miljoen.

Zoals gezegd is deze informatie niet afkomstig van de fabrikanten zelf, maar de trend dat steeds meer smartphone kopers kiezen voor een goedkoper, mid-range, toestel in plaats van een duur high-end model is niet nieuw. De prijs-kwaliteit verhouding van mid-range toestellen is de afgelopen twee jaar veel beter geworden. Voor een paar honderd euro minder kun je genoeg toestellen kopen die qua specs zeker niet heel veel meer onder doen voor die van hun veel duurdere concurrenten.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.