Geruchten
09 oktober 2012 - Ron Smeets

Samsung en Google maken een high res 10 inch Nexus tablet?

Nog een 'Nexus' gerucht. Eerder vanochtend dook al een mogelijk LG 'Nexus' toestel op. Nu is het de beurt aan  een nieuwe high res 10 inch Nexus tablet waar Google en Samsung samen aan zouden werken.

De informatie over deze 'Nexus Tablet' is afkomstig van een analyst die zich beroept op informatie die hij ontvangen heeft van (display) leveranciers.

Volgens Richard Shim zouden Google en Samsung dus werken aan een Nexus Tablet met een 10.1 inch scherm dat een resulotie heeft van 2560 x 1600 pixels en een pixeldichtheid (PPI) van 299. Daarmee zou deze tablet dus een hogere, en scherpere, resolutie hebben dan de nieuwe iPad (3). Als dit klopt dan wordt deze Nexus Tablet dus een high end toestel dat het prijskaartje van de huidige Nexus 7 ver zal ontstijgen, maar dat moge duidelijk zijn. Shim claimt ook te weten dat Google in december start met de productie van nog een goedkope, 99 dollar, (Nexus) tablet.

Meer informatie dan de grootte en kwaliteit van het scherm van de 10.1 inch 'Samsung Nexus' tablet is er op dit moment nog niet. Het is dus wachten op Samsung en Google of andere geruchten. Vooralsnog innemen met een korrel zout ;-)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.