Nieuws
10 oktober 2005 - Ron Smeets

Samsung en Apple onder vuur in Korea

Het was al geen geheim dat de Koreaanse concurrentie behoorlijk over de zeik ging toen Samsung in de deal met Apple voor de levering van de 2 en 4Gig NAND geheugenmodules weggaf.

Het lijkt er nu op dat de klachten van o.a. iRiver gehoor gevonden hebben bij de lokale FTC (Fair Trade Commission) met als gevolg dat er mogelijk een onderzoek gestart wordt naar de praktijken van Samsung en Apple, aldus FTP voorzitter Kang Chul-kyu.

Volgens mij is dit niet meer dan een vorm van jaloezie van de concurrentie, gevoed door de frustratie dat zij niet de marktpotentie bezitten om dezelfde gunstige voorwaarden met een leverancier uit te onderhandelen. We zullen zien!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.