Nieuws
16 november 2012 - Ron Smeets

Samsung en Apple mogen lopende patentzaak 'uitbreiden'

Er lijkt voorlopig nog lang geen einde te komen aan de slepende patent- en design ruzies tussen Apple en Samsung. Dat is eigenlijk al geen nieuws meer natuurlijk.

Het besluit van een Amerikaanse rechtbank dat zowel Samsung als Apple producten mogen toevoegen aan de lopende patentzaak in San Jose maakt de kans op een snel, definitief, oordeel en beëindiging van de ruzie weer een stuk kleiner, maar ook dat zal niemand verrassen.

Aanvankelijk werd in deze zaak aan Apple een schadevergoeding van ruim 1 miljard dollar toegewezen. Vorige maand werd die uitspraak echter opgeschort in hoger beroep en de zaak 'aangehouden'. Het volgende hoger beroep daarvan loopt op dit moment en daar mogen beide partijen nu dus extra producten aan toevoegen.

Om te beginnen zal Samsung nu de iPhone 5 als onderwerp in de patent- en design zaken laten opnemen. Apple heeft op haar beurt nu dus de gevraagde toestemming om ook de Galaxy S III, de Galaxy Note 10.1 en Android 4.1 'mee te nemen'. De rechter liet ook weten dat beide partijen in de toekomst nog meer producten aan deze zaak mogen toevoegen. Als iemand al dacht dat het einde van deze zaak in zicht is, dan is dat nu weer wat onwaarschijnlijker geworden.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.