Nieuws
02 november 2011 - Ron Smeets

Samsung eist source code iPhone 4S op voor verbod Down Under

Het leek de afgelopen dagen wat rustiger te zijn geworden in de (patent)oorlog tussen Samsung en Apple, maar de Koreaanse fabrikant heeft Down Under (Australië) weer een nieuwe stap gezet in een poging de iPhone 4S daar uit de winkels te houden.

Samsung heeft namelijk de source code van de iPhone 4S bij Apple 'opgeëist'. Bovendien wil de Koreaanse fabrikant ook inzage krijgen in de contracten tussen Apple en een aantal Australische providers die de iPhone 4S gaan leveren.

De reden dat Samsung de source code van de iPhone 4S wil inzien heeft te maken met het kunnen bepalen of Apple, in de ogen van Samsung, ook met de nieuwste iPhone inbreuk plegen op een van de patenten van de Koreanen, patent 621 om precies te zijn. Een Samsung woordvoerder Down Under verwoordde het als volgt:

“Based on the accompanying firmware, [an expert] can tell how the chips are working in the phones. To form a final view on whether patent 621 is infringed, [an expert] needs to see the documents that set out the source code for that firmware.”

Daarnaast wil Samsung dus ook inzage krijgen in de contracten tussen Apple en een aantal Australische providers. Als volgens Samsung blijkt dat lokale Telco's als Optus, Vodafone en Telstra (onevenredig) hoge vergoedingen aan Apple betalen voor het 'mogen' verkopen van de iPhone 4S, dan is dat volgens de Koreaanse fabrikant een vorm van oneerlijke concurrentie. "If subsidies [are] given for the iPhone 4S, there are less to go around for my client's products", aldus een van de advocaten van Samsung die zich met de ruzie tussen beiden giganten Down Under bezig houdt. Apple zegt op haar beurt, natuurlijk, dat de eis van Samsung irrelevant zijn voor de lopende (patent)zaken tussen beide partijen. Ook dit zal ongetwijfeld weer vervolgd worden ;-)

Via: ZDNet Australië

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.