Nieuws
03 maart 2015 - Ron Smeets

Samsung: Eigen processor presteert beter in de Galaxy S6 dan de Qualcomm Exynos 7420 bleek sneller en energiezuiniger dan de Snapdragon 810

Ruim voordat Samsung de Galaxy S6 (edge) onthulde ging al het gerucht dat de Koreaanse fabrikant haar nieuwe vlaggenschip mogelijk zou voorzien van een eigen Exynos processor in plaats van de Snapdragon 810 van Qualcomm. Gespeculeerd werd dat de Qualcomm processor, in combinatie met de Galaxy S6, last zou hebben van oververhitting. Of dat klopte doet niet meer ter zake want inmiddels is duidelijk dat de zondag avond onthulde Galaxy S6 en S6 edge inderdaad 'aangedreven' worden door de octa core Exynos 7420 processor uit de eigen keuken van de fabrikant.

In een interview met de Korea Times liet CEO Shin min of meer de reden doorschemeren. Hij spreekt niet over hitteproblemen maar zegt wel letterlijk dat Samsung altijd ervoor kiest om de best presterende processor in haar beste toestellen te stoppen. Met andere woorden; de Snapdragon 810 is volgens Samsung niet de beste processor voor de Galaxy S6 (edge). De Exynos processor is, zo blijkt uit tests, sneller en energiezuiniger dan de Snapdragon 810.

Shin haast zich in het gesprek wel meteen ook om te zeggen dat de samenwerking met Qualcomm nog altijd even sterk is. Er zijn nog vele (tientallen) miljoenen Samsung toestellen die wél gebruik maken van Snapdragon processors.

Verder spreekt de Samsung CEO nog over de verwachtingen die de mobiele tak van het bedrijf heeft voor wat betreft het succes van de Galaxy S6 (edge). Ze zijn er in Korea van overtuigd dat Samsung met de nieuwe toestellen het aan Apple verloren marktaandeel terug zal winnen. Ja, als CEO van Samsung moet je natuurlijk dergelijk vertrouwen uitspreken in je eigen producten. Hoewel de eerste indrukken van de nieuwe Galaxy's over het algemeen zeer positief zijn zal vanaf 10 april moeten blijken of de hogere prijskaartjes niet remmend gaan werken op de verkoop cijfers.

Bron: Korea Times

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.